Ofte stillede spørgsmål

 1. Hvorfor skal jeg bruge rødt lys terapi?
 2. Hvad er terapi med rødt lys?
 3. Hvad er blå lys?
 4. Hvor hurtigt ser jeg resultater?
 5. Er det sikkert at bruge Red Light Therapy?
 6. Hvor ofte kan jeg bruge rødt lys terapi?
 7. Hvor lang tid er en normal session med rødt lys terapi?
 8. Er der nogen risici ved at bruge rødt lys terapi?


 1. Hvorfor skal jeg bruge rødt lys terapi?
 2. Se denne artikel
 3. Hvad er terapi med rødt lys?
 4. Se denne artikel
 5. Hvad er blå lys?
 6. Blåt lys er lys med en kortere bølgelængde end fx rødt, blåt lys ligger i spektret fra 380nm til 500nm. Det er ikke fordi blå lys i sig selv kan stemples som dårligt, men vi får for meget blåt lys i dag, og fra unaturlige kilder. Blåt lys hjælper os med at holde opmærksomhed, men for meget af det kan promovere stress i stedet. Endvidere hæmmer blåt lys melatonin produktionen, derfor finder nogle mennesker, at de føler sig vågne og opmærksomme når de ser på blåt lys, hvilket gør det vanskeligt for dem at sove. Dette er også grunden til, at blåt lys om natten kan være en dårlig idé.
 7. Hvor hurtigt ser jeg resultater?
 8. Det er vanskeligt at sige med sikkerhed, fordi det afhænger af, hvad dit mål er og hvor du starter. Imidlertid viser de fleste undersøgelser, at så lidt som en session kan gøre en forskel, med den rigtige dose, f.eks. Forsinket muskel ømhed er en af stederne hvor man ser relativt hurtige resultater. Den bedste strategi er imidlertid at bruge terapien dagligt og måske endda to gange om dagen, indtil den ønskede effekt er nået. Her efter kandu nedsætte hyppigheden for vedligeholdelse, men en gang om dagen vil det være fordelagtigt.
 9. Er det sikkert at bruge Red Light Therapy?
 10. Rød lysbehandling er sikker, hvis man bruger korrekte doser, især når LEDer bruges (som ved vores paneler) i stedet for lasere. Da laser kan være for koncentreret og forårsager vævsskade især for dine øjne. Lyset, der bruges af LEDer, er stadig intens, dog ikke så koncentreret, og disse bølgelængder er meget sunde for vores øjne. Det skal dog bemærkes, at dette er terapi, og for meget af noget kan være skadeligt, så lyt til din krop.
 11. Hvor ofte kan jeg bruge rødt lys terapi?
 12. Vi kender ikke nogen grænse for brugen af rødt lyssterapi endnu, men som med blåt lys kan rødt lys sandsynligvis også overdrives, så medmindre du bruger det til behandling af en tilstand, skal man sandsynligvis ikke gøre mere end 2 sessioner pr. dag på samme sted. Det er en terapi, så brug sund fornuft og lyt til din krop. Brug af disse enheder er på dit eget ansvar.
 13. Hvor lang tid er en normal session med rødt lys terapi?
 14. Længden af en session kan variere meget, og det kan ikke siges præcist, hvad det ideelle længde er for dig, fordi det afhænger af blandt andet formål og hud type. Imidlertid har forskning vist, at energi alene ikke er nok, eksponeringens varighed er også vigtig, Det vil sige at 1 J / CM2 givet i løbet af 1 eller 5 minutter giver forskellige resultater. Dog typer meget på at 15-20 minutter er en god varighed. Det er vanskeligt at sige, hvad der er optimalt, men undersøgelser af mitokondrier antyder, at 3 J / CM ² er en optimal effekt, dette er den energi som cellen skal modtage og da huden filtere et sted i mellem 80-95% skal vi have en væsentlig større eksponering. En stor del af vores kunder anvender The Enthusiast fra 40-50 cm 10 minutter forfra og 10 minutter bagfra. Det skal bemærkes, at for lang eksponering (over 1 time) kan have en negativ virkning, så mere er ikke nødvendigvis bedre.
 15. Er der nogen risici ved at bruge rødt lys terapi ?
 16. I dag er der ingen kendte risici ved at bruge terapien, men forskning tyder på, at for meget kan skade, især hvis du ikke har et specifikt behov. Yderligere er det terapi, og for meget af de fleste ting forårsager sandsynligvis problemer, så lyt til din krop og brug din sunde fornuft.